Effect of Severe Salt Stress on Respiratory and Biochemical Parameters in Legumes With Differential Nodulation Form
-
Ortiz, José
1
- Sanhueza, Carolina 4
- Yaupi, Pablo 1
- Plaza, Fabián 1
-
Castro, Catalina
1
- Paniagua‐López, Mario 5
- de la Peña, Teodoro Coba 6
- López‐Gómez, Miguel 2
- Bascuñán‐Godoy, Luisa 1
-
Del‐Saz, Néstor Fernández
23
- 1 Laboratorio de Fisiología Vegetal, Facultad de Ciencias Naturales y Oceanográficas Universidad de Concepción Concepción Chile
- 2 Department of Plant Physiology University of Granada Granada Spain
- 3 Grup de Recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterranies, Departament de Biologia Universitat de les Illes Balears Palma Spain
- 4 Departamento de Ciencias y Tecnología Vegetal, Escuela de Ciencias y Tecnologías Universidad de Concepción Los Ángeles Chile
- 5 Departamento de Edafología y Química Agrícola Universidad de Granada Granada Spain
- 6 Laboratorio de Fisiología Vegetal Centro de Estudios Avanzados en Zonas Áridas (CEAZA) La Serena Chile
ISSN: 0931-2250, 1439-037X
Year of publication: 2025
Volume: 211
Issue: 1
Type: Article
More publications in: Journal of Agronomy and Crop Science
Funding information
Bibliographic References
- 10.1016/j.rhisph.2019.100148
- 10.1080/01904167.2018.1431670
- Atkins C. A., (1991), Biology and Biochemistry of Nitrogen Fixation, pp. 293
- 10.1016/j.jplph.2016.01.013
- 10.1007/s00425‐013‐1877‐1
- 10.1016/0003-2697(76)90527-3
- Buchanan B. B., (2015), Biochemistry and Molecular Biology of Plants
- 10.1016/j.pbi.2016.04.010
- 10.1093/treephys/24.10.1129
- 10.1016/S0929‐1393(98)00132‐2
- 10.1080/00380768.1996.10414696
- 10.1007/s00425‐005‐0155‐2
- Dadasoglu E., (2021), Legume Research‐An International Journal, 44, pp. 41
- 10.1016/j.jplph.2005.01.007
- delGabriel S. R. B. M.Maritza K. M.Elizabeth F. G.Claudio andS. M.Braulio.2021.“Leguminosas hortícolas [en línea].”Temuco Chile: Informativo INIA Carillanca. N° 139. Disponible en:https://hdl.handle.net/20.500.14001/68283(Consultado: 23 de enero de 2025).
- 10.3389/fpls.2021.752795
- 10.1111/pce.12776
- 10.1002/9781119409144.ch32
- 10.1007/978-1-4939-7292-0_17
- 10.1016/j.tplants.2017.11.006
- 10.1111/j.1399‐3054.1979.tb02618.x
- 10.1081/AL‐120024647
- 10.1007/978‐3‐030‐38
- 10.1016/j.plaphy.2018.09.026
- 10.1016/j.cosust.2020.10.015
- 10.1016/j.plaphy.2017.06.020
- 10.1093/jxb/erz428
- 10.1104/pp.124.3.1059
- 10.1093/jxb/eru158
- 10.4161/psb.5.1.10291
- 10.1099/mgen.0.000254
- 10.1104/pp.67.6.1198
- 10.3390/metabo13060741
- 10.3390/plants11243419
- 10.1093/mp/sst154
- 10.1016/j.molp.2015.09.005
- 10.1093/jxb/eri301
- 10.1016/j.envexpbot.2013.10.010
- 10.3390/ijerph15040574
- INIA.1986. “Introducción de Especies y Variedades de Hortalizas III Región. Día de Campo. III Región Vallenar. Hda. Las Ventanas [en línea].” Santiago Chile: Disponible en.https://hdl.handle.net/20.500.14001/63905(Consultado: 16 de noviembre de 2024).
- Irshad A., (2021), Ecotoxicology and Environmental Safety, 226
- 10.1111/pce.12653
- 10.1111/j.1744-7909.2012.01177.x
- 10.1038/srep19601
- 10.1016/j.soilbio.2009.03.005
- 10.1007/s11105‐021‐01280‐z
- 10.1002/9781118917091.ch2
- 10.1093/jxb/erx308
- 10.1104/pp.64.5.888
- Lea P. J., (1990), Methods in Plant Biochemistry, pp. 257
- 10.1016/j.jplph.2006.12.010
- 10.1080/15592324.2020.1862565
- 10.1111/j.1747‐0765.2010.00506.x
- 10.3389/fpls.2018.01860
- 10.3389/fpls.2015.00827
- 10.1080/713610850
- 10.1016/j.phytochem.2014.08.017
- 10.1007/s11104-013-1871-1
- Mario M. K. E. N.Nelson G. G.Rafael andN. G.Patricia.2015.“Producción de arveja para consumo fresco [en línea]. Temuco: Informativo INIA Carillanca. no. 80.”Disponible en.https://hdl.handle.net/20.500.14001/4584(Consultado: 7 de noviembre de 2024).
- Markova G., (2018), 2017: The Impact of Disasters and Crises on Agriculture and Food Security
- 10.1046/j.1365‐2435.1997.00139.x
- 10.1093/jxb/err076
- 10.1016/j.plantsci.2011.04.007
- 10.1007/1-4020-3589-6_11
- 10.4161/psb.3.10.5936
- 10.1111/nph.15864
- Okçu G., (2005), Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 29, pp. 237
- 10.15406/apar.2018.08.00288
- 10.3390/ijms21124201
- 10.1079/9781780642635.0001
- 10.1016/j.plantsci.2014.02.005
- 10.1007/978-90-481-9404-9_3
- 10.1038/nrmicro.2017.171
- 10.1016/S0981‐9428(02)01414‐6
- 10.1080/23311932.2019.1670553
- R Core Team, (2021), R: A Language and Environment for Statistical Computing
- Ribas‐Carbo M., (2005), Plant Respiration. Advances in Photosynthesis and Respiration
- Rigaud J., (1975), Microbiology, 88, pp. 223
- 10.1007/s00344-021-10329-y
- 10.1126/sciadv.abh2433
- 10.1093/jxb/eri166
- 10.1016/j.tplants.2018.03.012
- 10.1093/aob/mcg012
- 10.1051/agro:2001156
- 10.3390/ijms160613561
- 10.3390/plants9081011
- 10.1111/j.1399-3054.2010.01380.x
- Sulieman S., (2024), Plant Physiology and Biochemistry, 108
- 10.1016/j.jfca.2005.04.006
- 10.3390/ijms21207460
- 10.1093/pcp/pcv114
- 10.1128/JB.00451-16
- 10.1111/nph.14491
- 10.1002/cbdv.202000917
- 10.1093/jxb/erj013
- 10.3390/ijms14046805
- 10.1016/j.mito.2020.04.001
- 10.1007/978-3-030-71206-8_15
- 10.1016/j.plaphy.2012.06.021
- 10.1007/s11104-012-1305-5
- Wang Y., (2020), Scientific Reports, 10
- 10.1016/j.jplph.2006.05.001
- 10.1093/jxb/49.323.1041
- 10.4161/psb.6.10.17036
- Ziver M. A. A. M.Álvarez K. C.Cafati andR. C.Ubilla.1972.“‘Apolo’ Nueva Variedad de Porotos Para Consumo en Verde [en línea].”Santiago: Investigación y Progreso Agrícola 4: 2–3. Disponible en.https://hdl.handle.net/20.500.14001/38480(Consultado: 7 de noviembre de 2024). Instituto de Investigaciones Agropecuarias. 2011–08. “Revista Tierra Adentro Edición N° 095. Especial INIA y los Alimentos [en línea].” Santiago Chile: Tierra Adentro. N° 95. Disponible en.https://hdl.handle.net/20.500.14001/68394(Consultado: 7 de noviembre de 2024).