Effect of Severe Salt Stress on Respiratory and Biochemical Parameters in Legumes With Differential Nodulation Form

  1. Ortiz, José 1
  2. Sanhueza, Carolina 4
  3. Yaupi, Pablo 1
  4. Plaza, Fabián 1
  5. Castro, Catalina 1
  6. Paniagua‐López, Mario 5
  7. de la Peña, Teodoro Coba 6
  8. López‐Gómez, Miguel 2
  9. Bascuñán‐Godoy, Luisa 1
  10. Del‐Saz, Néstor Fernández 23
  1. 1 Laboratorio de Fisiología Vegetal, Facultad de Ciencias Naturales y Oceanográficas Universidad de Concepción Concepción Chile
  2. 2 Department of Plant Physiology University of Granada Granada Spain
  3. 3 Grup de Recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterranies, Departament de Biologia Universitat de les Illes Balears Palma Spain
  4. 4 Departamento de Ciencias y Tecnología Vegetal, Escuela de Ciencias y Tecnologías Universidad de Concepción Los Ángeles Chile
  5. 5 Departamento de Edafología y Química Agrícola Universidad de Granada Granada Spain
  6. 6 Laboratorio de Fisiología Vegetal Centro de Estudios Avanzados en Zonas Áridas (CEAZA) La Serena Chile
Journal:
Journal of Agronomy and Crop Science

ISSN: 0931-2250 1439-037X

Year of publication: 2025

Volume: 211

Issue: 1

Type: Article

DOI: 10.1111/JAC.70024 GOOGLE SCHOLAR lock_openOpen access editor

More publications in: Journal of Agronomy and Crop Science

Bibliographic References

  • 10.1016/j.rhisph.2019.100148
  • 10.1080/01904167.2018.1431670
  • Atkins C. A., (1991), Biology and Biochemistry of Nitrogen Fixation, pp. 293
  • 10.1016/j.jplph.2016.01.013
  • 10.1007/s00425‐013‐1877‐1
  • 10.1016/0003-2697(76)90527-3
  • Buchanan B. B., (2015), Biochemistry and Molecular Biology of Plants
  • 10.1016/j.pbi.2016.04.010
  • 10.1093/treephys/24.10.1129
  • 10.1016/S0929‐1393(98)00132‐2
  • 10.1080/00380768.1996.10414696
  • 10.1007/s00425‐005‐0155‐2
  • Dadasoglu E., (2021), Legume Research‐An International Journal, 44, pp. 41
  • 10.1016/j.jplph.2005.01.007
  • delGabriel S. R. B. M.Maritza K. M.Elizabeth F. G.Claudio andS. M.Braulio.2021.“Leguminosas hortícolas [en línea].”Temuco Chile: Informativo INIA Carillanca. N° 139. Disponible en:https://hdl.handle.net/20.500.14001/68283(Consultado: 23 de enero de 2025).
  • 10.3389/fpls.2021.752795
  • 10.1111/pce.12776
  • 10.1002/9781119409144.ch32
  • 10.1007/978-1-4939-7292-0_17
  • 10.1016/j.tplants.2017.11.006
  • 10.1111/j.1399‐3054.1979.tb02618.x
  • 10.1081/AL‐120024647
  • 10.1007/978‐3‐030‐38
  • 10.1016/j.plaphy.2018.09.026
  • 10.1016/j.cosust.2020.10.015
  • 10.1016/j.plaphy.2017.06.020
  • 10.1093/jxb/erz428
  • 10.1104/pp.124.3.1059
  • 10.1093/jxb/eru158
  • 10.4161/psb.5.1.10291
  • 10.1099/mgen.0.000254
  • 10.1104/pp.67.6.1198
  • 10.3390/metabo13060741
  • 10.3390/plants11243419
  • 10.1093/mp/sst154
  • 10.1016/j.molp.2015.09.005
  • 10.1093/jxb/eri301
  • 10.1016/j.envexpbot.2013.10.010
  • 10.3390/ijerph15040574
  • INIA.1986. “Introducción de Especies y Variedades de Hortalizas III Región. Día de Campo. III Región Vallenar. Hda. Las Ventanas [en línea].” Santiago Chile: Disponible en.https://hdl.handle.net/20.500.14001/63905(Consultado: 16 de noviembre de 2024).
  • Irshad A., (2021), Ecotoxicology and Environmental Safety, 226
  • 10.1111/pce.12653
  • 10.1111/j.1744-7909.2012.01177.x
  • 10.1038/srep19601
  • 10.1016/j.soilbio.2009.03.005
  • 10.1007/s11105‐021‐01280‐z
  • 10.1002/9781118917091.ch2
  • 10.1093/jxb/erx308
  • 10.1104/pp.64.5.888
  • Lea P. J., (1990), Methods in Plant Biochemistry, pp. 257
  • 10.1016/j.jplph.2006.12.010
  • 10.1080/15592324.2020.1862565
  • 10.1111/j.1747‐0765.2010.00506.x
  • 10.3389/fpls.2018.01860
  • 10.3389/fpls.2015.00827
  • 10.1080/713610850
  • 10.1016/j.phytochem.2014.08.017
  • 10.1007/s11104-013-1871-1
  • Mario M. K. E. N.Nelson G. G.Rafael andN. G.Patricia.2015.“Producción de arveja para consumo fresco [en línea]. Temuco: Informativo INIA Carillanca. no. 80.”Disponible en.https://hdl.handle.net/20.500.14001/4584(Consultado: 7 de noviembre de 2024).
  • Markova G., (2018), 2017: The Impact of Disasters and Crises on Agriculture and Food Security
  • 10.1046/j.1365‐2435.1997.00139.x
  • 10.1093/jxb/err076
  • 10.1016/j.plantsci.2011.04.007
  • 10.1007/1-4020-3589-6_11
  • 10.4161/psb.3.10.5936
  • 10.1111/nph.15864
  • Okçu G., (2005), Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 29, pp. 237
  • 10.15406/apar.2018.08.00288
  • 10.3390/ijms21124201
  • 10.1079/9781780642635.0001
  • 10.1016/j.plantsci.2014.02.005
  • 10.1007/978-90-481-9404-9_3
  • 10.1038/nrmicro.2017.171
  • 10.1016/S0981‐9428(02)01414‐6
  • 10.1080/23311932.2019.1670553
  • R Core Team, (2021), R: A Language and Environment for Statistical Computing
  • Ribas‐Carbo M., (2005), Plant Respiration. Advances in Photosynthesis and Respiration
  • Rigaud J., (1975), Microbiology, 88, pp. 223
  • 10.1007/s00344-021-10329-y
  • 10.1126/sciadv.abh2433
  • 10.1093/jxb/eri166
  • 10.1016/j.tplants.2018.03.012
  • 10.1093/aob/mcg012
  • 10.1051/agro:2001156
  • 10.3390/ijms160613561
  • 10.3390/plants9081011
  • 10.1111/j.1399-3054.2010.01380.x
  • Sulieman S., (2024), Plant Physiology and Biochemistry, 108
  • 10.1016/j.jfca.2005.04.006
  • 10.3390/ijms21207460
  • 10.1093/pcp/pcv114
  • 10.1128/JB.00451-16
  • 10.1111/nph.14491
  • 10.1002/cbdv.202000917
  • 10.1093/jxb/erj013
  • 10.3390/ijms14046805
  • 10.1016/j.mito.2020.04.001
  • 10.1007/978-3-030-71206-8_15
  • 10.1016/j.plaphy.2012.06.021
  • 10.1007/s11104-012-1305-5
  • Wang Y., (2020), Scientific Reports, 10
  • 10.1016/j.jplph.2006.05.001
  • 10.1093/jxb/49.323.1041
  • 10.4161/psb.6.10.17036
  • Ziver M. A. A. M.Álvarez K. C.Cafati andR. C.Ubilla.1972.“‘Apolo’ Nueva Variedad de Porotos Para Consumo en Verde [en línea].”Santiago: Investigación y Progreso Agrícola 4: 2–3. Disponible en.https://hdl.handle.net/20.500.14001/38480(Consultado: 7 de noviembre de 2024). Instituto de Investigaciones Agropecuarias. 2011–08. “Revista Tierra Adentro Edición N° 095. Especial INIA y los Alimentos [en línea].” Santiago Chile: Tierra Adentro. N° 95. Disponible en.https://hdl.handle.net/20.500.14001/68394(Consultado: 7 de noviembre de 2024).