EXPODIET
EXPODIET:Exposición alimentaria a contaminantes ambientales
Publications (45) Publications in which a researcher has participated
2024
-
A chemometric and sensory study of Spanish Red Wines labelled “Tempranillo Crianza 2010” with Protected Designation of Origin
Food Bioscience, Vol. 61
-
Exploring the Nutritional and Bioactive Potential of Olive Leaf Residues: A Focus on Minerals and Polyphenols in the Context of Spain’s Olive Oil Production
Foods, Vol. 13, Núm. 7
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la relación del cambio climático con la suficiencia alimentaria, y su impacto en el estado nutricional de la población
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 40, pp. 11-32
2023
-
Bioactive compounds in Spanish extra virgin olive oils: Migration and stability according to the culinary technique used
Food Research International, Vol. 172
-
Estimation of the Quality of the Diet of Mexican University Students Using DQI-I
Healthcare (Switzerland), Vol. 11, Núm. 1
-
Presence of parabens in children's faeces. Optimization and validation of a new analytical method based on the use of ultrasound-assisted extraction and liquid chromatography-tandem mass spectrometry
Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, Vol. 225
2022
-
CHEMICAL CHANGES OF PUMPKIN SEED OILS AND THE IMPACT ON LIPID STABILITY DURING THERMAL TREATMENT: STUDY BY FTIR - SPECTROSCOPY
Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, Vol. 11, Núm. 6
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) en relación a la evaluación del riesgo de la ingesta inadecuada de minerales (metales) antioxidantes en complementos alimenticios que puede dar lugar a efectos prooxidantes: cobre, manganeso, selenio y zinc
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 85-111
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) en relación con el impacto de la discapacidad visual en los hábitos alimentarios y en el estado nutricional
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 35, pp. 11-36
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre el riesgo asociado al consumo de complementos alimenticios que contienen raíz/rizoma de Cimicifuga racemosa como ingrediente
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 35, pp. 91-113
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la prospección de peligros químicos de interés en seguridad alimentaria en España (2)
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 113-159
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre recomendaciones dietéticas sostenibles y recomendaciones de actividad física para la población española
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 11-70
2021
-
Diet quality variety in Spanish and Mexican adults
Archivos Latinoamericanos de Nutricion, Vol. 71, Núm. 2, pp. 127-137
-
Presence of parabens and bisphenols in food commonly consumed in spain
Foods, Vol. 10, Núm. 1
2019
-
Bisphenol A analogues in food and their hormonal and obesogenic effects: A review
Nutrients, Vol. 11, Núm. 9
-
Effect of Light Exposure on the Quality and Phenol Content of Commercial Extra Virgin Olive Oil during 12-Month Storage
JAOCS, Journal of the American Oil Chemists' Society, Vol. 96, Núm. 4, pp. 381-389
2018
-
Determination of bisphenols with estrogenic activity in plastic packaged baby food samples using solid-liquid extraction and clean-up with dispersive sorbents followed by gas chromatography tandem mass spectrometry analysis
Talanta, Vol. 178, pp. 441-448
-
Effect of phenolic extracts from different extra-virgin olive oil varieties on osteoblast-like cells
PLoS ONE, Vol. 13, Núm. 4
2017
-
Chemosensory characterization of virgin olive oils obtained from organic and conventional practices during fruit ripening
Flavour and Fragrance Journal, Vol. 32, Núm. 4, pp. 294-304
2016
-
Effects of maternal diet and environmental exposure to organochlorine pesticides on newborn weight in Southern Spain
Chemosphere, Vol. 156, pp. 135-142