Publicaciones (100) Publicaciones de ANA MARÍA RIVAS VELASCO

2023

  1. A Recommendation Ubiquitous System to Personalize Diet for Children with Obesity

    Lecture Notes in Networks and Systems

  2. Association of genetic polymorphisms in detoxifying systems and urinary metal(loid) levels with excess body weight among Spanish children: A proof-of-concept study

    Science of the Total Environment, Vol. 873

  3. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre las evidencias disponibles en relación a la potencial actividad obesogénica de determinados compuestos químicos que pueden estar presentes en los alimentos

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 37, pp. 11-87

  4. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre los efectos del cambio climático en la alergia alimentaria

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 38, pp. 25-44

  5. Levels of Bisphenol A and its analogs in nails, saliva, and urine of children: a case control study

    Frontiers in Nutrition, Vol. 10

  6. Presence of Parabens in Different Children Biological Matrices and Its Relationship with Body Mass Index

    Nutrients, Vol. 15, Núm. 5

  7. Presence of parabens in children's faeces. Optimization and validation of a new analytical method based on the use of ultrasound-assisted extraction and liquid chromatography-tandem mass spectrometry

    Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, Vol. 225

  8. Risk assessment of food contact materials

    EFSA Journal, Vol. 21, Núm. S1

  9. The Role of Endocrine Disrupting Chemicals in Gestation and Pregnancy Outcomes

    Nutrients, Vol. 15, Núm. 21

2022

  1. Association between dietary exposure to bisphenols and body mass index in Spanish schoolchildren

    EFSA Journal, Vol. 20, Núm. S1

  2. Effect of exposure to endocrine disrupting chemicals in obesity and neurodevelopment: The genetic and microbiota link

    Science of the Total Environment, Vol. 852

  3. Effects of genetic polymorphisms in body mass index according to dietary exposure to bisphenols and parabens

    Chemosphere, Vol. 293

  4. Improved method for the determination of endocrine-disrupting chemicals in urine of school-age children using microliquid–liquid extraction and UHPLC-MS/MS

    Analytical and Bioanalytical Chemistry, Vol. 414, Núm. 22, pp. 6681-6694

  5. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) en relación a la evaluación del riesgo de la ingesta inadecuada de minerales (metales) antioxidantes en complementos alimenticios que puede dar lugar a efectos prooxidantes: cobre, manganeso, selenio y zinc

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 85-111

  6. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) en relación con el impacto de la discapacidad visual en los hábitos alimentarios y en el estado nutricional

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 35, pp. 11-36

  7. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre el riesgo asociado al consumo de complementos alimenticios que contienen raíz/rizoma de Cimicifuga racemosa como ingrediente

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 35, pp. 91-113

  8. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la prospección de peligros químicos de interés en seguridad alimentaria en España (2)

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 113-159

  9. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre recomendaciones dietéticas sostenibles y recomendaciones de actividad física para la población española

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 11-70