Assessment of functional food and beverage consumption among the Balearic Islands populationgender, socio-demographic and lifestyle determinants

  1. Özen, Asli Emine
Dirigida per:
  1. Josep Antoni Tur Marí Director/a

Universitat de defensa: Universitat de les Illes Balears

Fecha de defensa: 20 de de desembre de 2012

Tribunal:
  1. Emilio Martínez de Victoria Muñoz President
  2. Antoni Sureda Gomila Secretari/ària
  3. Francisco José Sánchez-Muniz Vocal
  4. Antoni Pons Biescas Vocal
  5. María Fátima Olea Serrano Vocal

Tipus: Tesi

Resum

Aquesta tesi examina els determinants sociodemogràfics i d'estil de vida del consum d’aliments funcionals i el consum de begudes entre els adults i adolescents de la població de les Illes Balears. La població adulta preferí consumir aliments funcionals com llet baixa en greix, el cafè i el té, probiòtics i els cereals per a l’esmorzar. De la mateixa manera, la població adolescent també preferí consumir llet modificada (baixa en greixos o llet enriquida en omega-3), probiòtics i els cereals per a l’esmorzar. El consum de molts aliments funcionals s’associà positivament amb la ingesta de certs components funcionals. L’aigua és la principal font de fluid en la població adolescent i adulta. Mentre que una major proporció de la població adulta consumí begudes com la llet baixa en greix, el cafè i el té, la majoria dels adolescents preferiren consumir begudes com el suc de fruita natural o la llet sencera. La ingesta de begudes contribueix d’un 6 a un 13% de la ingesta energètica diària total (TEI) en adolescents, mentre que en els adults el consumo de begudes proporciona del 9 al 18% de la TEI diària.