Tecnofobia como déficit formativoinvestigando la integración curricular de las TIC en centros públicos de ámbito rural y urbano

  1. Ortega, José A.
  2. Lorenzo Delgado, Manuel
  3. Fuentes Esparrell, Juan Antonio
Revista:
Educar

ISSN: 0211-819X

Any de publicació: 2005

Títol de l'exemplar: Las representaciones en la enseñanza

Número: 36

Pàgines: 169-180

Tipus: Article

DOI: 10.5565/REV/EDUCAR.203 DIALNET GOOGLE SCHOLAR lock_openAccés obert editor

Altres publicacions en: Educar

Resum

Les TIC són la part més activa i coneguda de l'anomenada societat de la informació, que comença a configurar-se i a obrir-se pas ininterrompudament en tots els àmbits socials. Per tant, també s'hi ha vist involucrada l'educació en tots els seus sentits, ja que ha hagut de treballar no sols amb l'alumnat, sinó també amb el cololectiu docent. Aquest article, que recull part dels resultats d'una investigació qualitativa de diferents nivells educatius sobre les possibles relacions existents entre els nivells d'alfabetització tecnològica aconseguits pel professorat i les barreres que obstaculitzen la integració curricular, borda el delicat problema de la resistència del cololectiu docent a la utilització sistemàtica a l'aula deis sistemes tecnològics (tecnofòbia).

Referències bibliogràfiques

  • BARDIN, L. (1977). El análisis de contenido. París: PUF.
  • BARDIN, L. (1986). Análisis de contenido. Madrid: Akal.
  • BISQUERRA, R. (2000). Métodos de investigación educativa: Guía práctica. Barcelona: Grupo Editorial Ceac.
  • COLÁS, P.; BUENDÍA, L. (1994). Investigación educativa. 2a ed.. Sevilla: Alfar.
  • FUENTES ESPARRELL, J. A. (2003). Dificultades en la integración curricular de los medios y las tecnologías de la información y de la comunicación: Estudio de casos en la provincia de Granada. Tesis doctoral inédita. Departamento de Didáctica y Organización Escolar. Universidad de Granada.
  • HUBER, G. L. (2001). Análisis de Datos Cualitativos. Melilla: Universidad de Granada (Campus de Melilla). [Documentos policopiados.]
  • HUBER, G. L.; FERNÁNDEZ, G.; HERRERA, L. (2001). Análisis de datos cualitativos con Aquad Cinco para Windows. Granada: Grupo Editorial Universitario.
  • INSTITUTO DE ESTADÍSTICA DE ANDALUCÍA (2002): Datos básicos de Andalucía. Sevilla: Junta de Andalucía. URL. (visitada el 14-08-2002).
  • ORTEGA CARRILLO, J. A. (1999). Tecnologías y medios de comunicación en el desarrollo del currículum. Granada: Asociación para el Desarrollo de la Comunidad Educativa en España y Grupo Editorial Universitario.