FARMACOLOGIA DE PRODUCTOS NATURALES
FARMACOLOGIA DE PRODUCTOS NATU
MANUEL
SÁNCHEZ SANTOS
PROFESOR TITULAR DE UNIVERSIDAD
Publicaciones en las que colabora con MANUEL SÁNCHEZ SANTOS (55)
2024
-
Differing contributions of the gut microbiota to the blood pressure lowering effects induced by first-line antihypertensive drugs
British Journal of Pharmacology, Vol. 181, Núm. 18, pp. 3420-3444
2023
-
Innovación docente en farmacología: relato de nuestra experiencia en el aprendizaje basado en artefactos (ABA)
Actualidad en farmacología y terapéutica, Vol. 21, Núm. 2, pp. 150-163
-
Mineralocorticoid receptor blockade improved gut microbiota dysbiosis by reducing gut sympathetic tone in spontaneously hypertensive rats
Biomedicine and Pharmacotherapy, Vol. 158
-
Protective effect of microbiota-derived short chain fatty acids on vascular dysfunction in mice with systemic lupus erythematosus induced by toll like receptor 7 activation
Pharmacological Research, Vol. 198
2022
-
Herbario virtual online colaborativo en las asignaturas de Farmacognosia y Fitoterapia y Nutraceúticos y Fitoterapia
La necesidad de la transformación social desde la innovación docente y educativa (Aula Magna), pp. 312-328
-
Medicina narrativa como herramienta docente aplicada en carreras biosanitarias para incentivar una comunidad universitaria comprometida con los ODS
Educación y transferencia del conocimiento: propuestas de innovación para la mejora docente. Libro de resúmenes del I Congreso Internacional Docente, Educación y Transferencia del Conocimiento
-
Narrativa sanitaria como herramienta docente aplicada para incentivar una comunidad universitaria comprometida con los ODS
Innovación educativa para el desarrollo sostenible, la economía y la empresa (Aula Magna), pp. 201-218
-
Novel Horizons in Postbiotics: Lactobacillaceae Extracellular Vesicles and Their Applications in Health and Disease
Nutrients, Vol. 14, Núm. 24
-
Puesta en marcha de un herbario virtual online colaborativo en la Universidad de Granada
Educación y transferencia del conocimiento: propuestas de innovación para la mejora docente. Libro de resúmenes del I Congreso Internacional Docente, Educación y Transferencia del Conocimiento
-
The melatonergic agonist agomelatine ameliorates high fat diet-induced obesity in mice through the modulation of the gut microbiome
Biomedicine and Pharmacotherapy, Vol. 153
2021
-
Allium-derived compound propyl propane thiosulfonate (Ptso) attenuates metabolic alterations in mice fed a high-fat diet through its anti-inflammatory and prebiotic properties
Nutrients, Vol. 13, Núm. 8
-
Changes in gut microbiota induced by doxycycline influence in vascular function and development of hypertension in doca-salt rats
Nutrients, Vol. 13, Núm. 9
-
Gut microbiota contributes to the development of hypertension in a genetic mouse model of systemic lupus erythematosus
British Journal of Pharmacology, Vol. 178, Núm. 18, pp. 3708-3729
-
Gut microbiota has a crucial role in the development of hypertension and vascular dysfunction in toll-like receptor 7-driven lupus autoimmunity
Antioxidants, Vol. 10, Núm. 9
-
Mycophenolate mediated remodeling of gut microbiota and improvement of gut-brain axis in spontaneously hypertensive rats
Biomedicine and Pharmacotherapy, Vol. 135
-
Nuevas tecnologías y apps en el laboratorio de plantas medicinales
Conference proceedings. CIVINEDU 2021: 5th International Virtual Conference on Educational Research and Innovation
-
Probiotics prevent hypertension in a murine model of systemic lupus erythematosus induced by toll-like receptor 7 activation
Nutrients, Vol. 13, Núm. 8
2020
-
Changes to the gut microbiota induced by losartan contributes to its antihypertensive effects
British Journal of Pharmacology, Vol. 177, Núm. 9, pp. 2006-2023
-
Herbario virtual: repaso, práctica, diversión y selfies en la clase de Farmacognosia
Conference proceedings CIVINEDU 2020: 4th International Virtual Conference on Educational Research and Innovation September 23-24, 2020
-
Lactobacillus fermentum CECT5716 prevents renal damage in the NZBWF1 mouse model of systemic lupus erythematosus
Food & function, Vol. 11, Núm. 6, pp. 5266-5274