MARÍA JESÚS
OLIVERAS LÓPEZ
Researcher in the period 2006-2006
Publications (41) MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ publications
2024
2023
-
Evaluación del impacto del ayuno en Ramadán en el estilo de vida y salud
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 29, Núm. 4
2022
-
Melatonin induces fat browning by transdifferentiation of white adipocytes and de novo differentiation of mesenchymal stem cells
Food and Function, Vol. 13, Núm. 6, pp. 3760-3775
2020
-
Improving type 2 diabetes mellitus glycaemic control through lifestyle modification implementing diet intervention: a systematic review and meta-analysis
European Journal of Nutrition, Vol. 59, Núm. 4, pp. 1313-1328
2018
-
Guía práctica para aplicación de los prerrequisitos del APCC en 7 pasos: para industrias alimentarias y servicios de alimentación
Avicam
-
Nutrición y bromatología
Avicam
-
Relationship between composition and bioactivity of persimmon and kiwifruit
Food Research International, Vol. 105, pp. 461-472
-
Serum zinc and copper concentrations and ratios in cirrhotic patients: Correlation with severity index
Nutricion Hospitalaria, Vol. 35, Núm. 3, pp. 627-632
2017
-
Nutrición
Avicam
2015
-
Effect of physical activity, nutritional education, and consumption of extra virgin olive oil on lipid, physiological, and anthropometric Profiles in a Pediatric Population
Journal of Physical Activity and Health, Vol. 12, Núm. 9, pp. 1245-1252
2014
-
Consumption of extra-virgin olive oil rich in phenolic compounds has beneficial antioxidant effects in healthy human adults
Journal of Functional Foods, Vol. 10, pp. 475-484
-
Elaboración de material informativo sobre la importancia de unos hábitos alimentarios saludables.
I Seminario Iberoamericano de Innovación Docente de la Universidad Pablo de Olavide. (Universidad Pablo de Olavide)
-
Estudio y seguimiento nutricional en una población de ancianos de un centro geriátrico
EJIHPE: European Journal of Investigation in Health, Psychology and Education, Vol. 4, Núm. 2, pp. 89-99
-
Evaluación del impacto del ayuno en Ramadán en el estilo de vida y salud
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 20, Núm. 4, pp. 137-144
-
Serum Zn levels and Cu/Zn ratios worsen in hemodialysis patients, implying increased cardiovascular risk: A 2-year longitudinal study
Biological Trace Element Research, Vol. 158, Núm. 2, pp. 129-135
2013
-
Extra virgin olive oil (EVOO) consumption and antioxidant status in healthy institutionalized elderly humans
Archives of Gerontology and Geriatrics, Vol. 57, Núm. 2, pp. 234-242
-
Intervención nutricional desde la oficina de farmacia
Salud y cuidados en el envejecimiento (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 237-244
-
Results of a 7-week school-based physical activity and nutrition pilot program on health-related parameters in primary school children in southern spain
Pediatric Exercise Science, Vol. 25, Núm. 2, pp. 248-261
2012
-
Alterations in picual extra virgin olive oils under different storage conditions
European Journal of Lipid Science and Technology, Vol. 114, Núm. 2, pp. 194-204
-
Determination of trace elements in extra virgin olive oils: A pilot study on the geographical characterisation
Food Chemistry, Vol. 134, Núm. 1, pp. 434-439