Publicacións (40) Publicacións de MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ

2023

  1. Evaluación del impacto del ayuno en Ramadán en el estilo de vida y salud

    Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 29, Núm. 4

2017

  1. Nutrición

    Avicam

2014

  1. Consumption of extra-virgin olive oil rich in phenolic compounds has beneficial antioxidant effects in healthy human adults

    Journal of Functional Foods, Vol. 10, pp. 475-484

  2. Elaboración de material informativo sobre la importancia de unos hábitos alimentarios saludables.

    I Seminario Iberoamericano de Innovación Docente de la Universidad Pablo de Olavide. (Universidad Pablo de Olavide)

  3. Estudio y seguimiento nutricional en una población de ancianos de un centro geriátrico

    EJIHPE: European Journal of Investigation in Health, Psychology and Education, Vol. 4, Núm. 2, pp. 89-99

  4. Evaluación del impacto del ayuno en Ramadán en el estilo de vida y salud

    Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 20, Núm. 4, pp. 137-144

  5. Serum Zn levels and Cu/Zn ratios worsen in hemodialysis patients, implying increased cardiovascular risk: A 2-year longitudinal study

    Biological Trace Element Research, Vol. 158, Núm. 2, pp. 129-135

2013

  1. Extra virgin olive oil (EVOO) consumption and antioxidant status in healthy institutionalized elderly humans

    Archives of Gerontology and Geriatrics, Vol. 57, Núm. 2, pp. 234-242

  2. Intervención nutricional desde la oficina de farmacia

    Salud y cuidados en el envejecimiento (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 237-244

  3. Results of a 7-week school-based physical activity and nutrition pilot program on health-related parameters in primary school children in southern spain

    Pediatric Exercise Science, Vol. 25, Núm. 2, pp. 248-261

2012

  1. Alterations in picual extra virgin olive oils under different storage conditions

    European Journal of Lipid Science and Technology, Vol. 114, Núm. 2, pp. 194-204

  2. Determination of trace elements in extra virgin olive oils: A pilot study on the geographical characterisation

    Food Chemistry, Vol. 134, Núm. 1, pp. 434-439

  3. Effect of extra virgin olive oil on glycaemia in healthy young subjects

    European Journal of Lipid Science and Technology, Vol. 114, Núm. 9, pp. 999-1006