FACULTAD DE PSICOLOGÍA
FACULTY
Universidade de Vigo
Vigo, EspañaPublications in collaboration with researchers from Universidade de Vigo (25)
2024
-
In Vitro and In Vivo Insights into a Broccoli Byproduct as a Healthy Ingredient for the Management of Alzheimer’s Disease and Aging through Redox Biology
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 72, Núm. 10, pp. 5197-5211
2023
-
Molecular bases for the use of functional foods in the management of healthy aging: Berries, curcumin, virgin olive oil and honey; three realities and a promise
Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Vol. 63, Núm. 33, pp. 11967-11986
-
Valorization of Olea europaea and olive oil processing by-products/wastes
Advances in Food and Nutrition Research (Academic Press Inc.), pp. 193-212
2021
-
Changes in the content of metals of strawberry after preparation of phenolic-rich and anthocyanin-rich extracts for use in biomedicine and nutrition
Acta Horticulturae, Vol. 1309, pp. 1003-1008
-
Creencias sobre la menstruación y su impacto en la atención sanitaria actual de las pacientes con dismenorrea
Acercamiento multidisciplinar a la salud: nuevos retos para las diferentes áreas de la salud (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 217-224
-
Edible flowers as a health promoter: An evidence-based review
Trends in Food Science and Technology, Vol. 117, pp. 46-59
-
El parto y la atención obstétrica: la necesidad de humanizar el proceso Y reconocer la violencia de género
Acercamiento multidisciplinar a la salud: nuevos retos para las diferentes áreas de la salud (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 271-278
-
Factores de riesgo peritraumáticos asociados al desarrollo del trastorno de estrés postraumático dentro de los procesos ginecológicos u obstétricos: actualización del estado de la cuestión
Avances de investigación en salud: buscando respuestas en la evidencia científica (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 491-495
-
Molecular interactions between dietary lipids and bone tissue during aging
International Journal of Molecular Sciences, Vol. 22, Núm. 12
-
Percepción como victima: un factor de necesario abordaje en violencia sexual
Calidad de vida, cuidadores e intervención para la mejora de la salud: promoción y desarrollo (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 363-367
-
Rosa x hybrida extracts with dual actions: Antiproliferative effects against tumour cells and inhibitor of Alzheimer disease
Food and Chemical Toxicology, Vol. 149
-
Strawberry phenolic extract increases lifespan in C. elegans
Acta Horticulturae, Vol. 1309, pp. 995-1001
-
Violencia sexual contra la mujer y sintomatología postraumática
Conocimientos, investigación y prácticas en el campo de la salud: actualización de competencias (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 647-653
2020
-
The role of coenzyme Q10 in the protection of bone health during aging
Aging: Oxidative Stress and Dietary Antioxidants (Elsevier), pp. 173-182
-
Twenty-four Months Feeding on Unsaturated Dietary Fats (Virgin Olive, Sunflower, or Fish Oil) Differentially Modulate Gingival Mitochondria in the Rat
eFood, Vol. 1, Núm. 1, pp. 61-68
2019
-
An update on the mechanisms related to cell death and toxicity of doxorubicin and the protective role of nutrients
Food and Chemical Toxicology, Vol. 134
-
Heart histopathology and mitochondrial ultrastructure in aged rats fed for 24 months on different unsaturated fats (Virgin olive oil, sunflower oil or fish oil) and affected by different longevity
Nutrients, Vol. 11, Núm. 10
-
Validation of electroencephalographic recordings obtained with a consumer-grade, single dry electrode, low-cost device: a comparative study
Sensors (Switzerland), Vol. 19, Núm. 12
2017
-
Abnormal Capillary Vasodynamics Contribute to Ictal Neurodegeneration in Epilepsy
Scientific Reports, Vol. 7
2016
-
Gaze entropy reflects surgical task load
Surgical Endoscopy, Vol. 30, Núm. 11, pp. 5034-5043