ANTONIO
COBO MOLINOS
PROFESOR TITULAR DE UNIVERSIDAD
Publications (28) ANTONIO COBO MOLINOS publications
2024
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Ciencias agrarias y tecnología de los alimentos. Síntesis de derivados de timol y evaluación de su actividad antimicrobiana con una posible aplicación en la industria alimentaria
DACIU 2023/2024: Ciencias (Fundación Avanza), pp. 28-35
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Halogenated Analogs to Natural A-Type Proanthocyanidins: Evaluation of Their Antioxidant and Antimicrobial Properties and Possible Application in Food Industries
Molecules, Vol. 29, Núm. 15
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The Prevalence of Antibiotic Resistance Phenotypes and Genotypes in Multidrug-Resistant Bacterial Isolates from the Academic Hospital of Jaén, Spain
Antibiotics, Vol. 13, Núm. 5
2023
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Actividad antimicrobiana y antibiopelicula del extracto vegetal Sambucus canadensis en bacterias patogenas transmitidas por alimentos: Actividad antimicrobiana y antibiopelícula del extracto vegetal Sambucus canadensis
Biotecnia, Vol. 25, Núm. 3, pp. 176-183
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Evidence Supporting the Involvement of the Minority Compounds of Extra Virgin Olive Oil, through Gut Microbiota Modulation, in Some of the Dietary Benefits Related to Metabolic Syndrome in Comparison to Butter
Molecules, Vol. 28, Núm. 5
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Intestinal microbiota modulation at the strain level by the olive oil polyphenols in the diet
Frontiers in Nutrition, Vol. 10
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Synthesis of Analogs to A-Type Proanthocyanidin Natural Products with Enhanced Antimicrobial Properties against Foodborne Microorganisms
Molecules, Vol. 28, Núm. 12
2022
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Actividad antimicrobiana de análogos de procianidinas de origen vegetal frente a microorganismos patógenos alimentarios resistentes a biocidas y antibióticos
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
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Antimicrobial activity of phenolics isolated from the pruning wood residue of European plum (Prunus domestica L.)
Industrial Crops and Products, Vol. 176
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Estudio de bacterias lácticas procedentes de la mucosa intestinal murina tras la ingesta de dietas ricas en grasas
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
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Estudio del efecto antimicrobiano "in vitro" de polifenoles del aceite de oliva sobre enterococos intestinales aislados de ratones alimentados con diferentes dietas altas en grasa
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
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High fat diets induce early changes in gut microbiota that may serve as markers of ulterior altered physiological and biochemical parameters related to metabolic syndrome. Effect of virgin olive oil in comparison to butter
PLoS ONE, Vol. 17, Núm. 8 August
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Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
coord.
Universidad de Jaén
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Microbiota intestinal murina y su relación con variables fisiológicas tras seis semanas de dieta enriquecida en aceite de oliva virgen o mantequilla
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
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Resistencia a antibióticos en cepas de "escherichia coli" productoras de beta-lactamasas de amplio espectro
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
2021
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Antimicrobial and antioxidant activities of flavonoids isolated from wood of sweet cherry tree (Prunus avium L.)
Journal of Wood Chemistry and Technology, Vol. 41, Núm. 2-3, pp. 104-117
2020
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Prevalence of an intestinal st40 enterococcus faecalis over other E. Faecalis strains in the gut environment of mice fed different high fat diets
International Journal of Molecular Sciences, Vol. 21, Núm. 12, pp. 1-13
2019
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Influence of the type of diet on the incidence of pathogenic factors and antibiotic resistance in enterococci isolated from faeces in mice
International Journal of Molecular Sciences, Vol. 20, Núm. 17
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Refined versus extra virgin olive oil high-fat diet impact on intestinal microbiota of mice and its relation to different physiological variables
Microorganisms, Vol. 7, Núm. 2
2018
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Changes in Gut Microbiota Linked to a Reduction in Systolic Blood Pressure in Spontaneously Hypertensive Rats Fed an Extra Virgin Olive Oil-Enriched Diet
Plant Foods for Human Nutrition, Vol. 73, Núm. 1