ANA MARÍA
RIVAS VELASCO
CATEDRÁTICA DE UNIVERSIDAD
Publications (100) ANA MARÍA RIVAS VELASCO publications
2024
-
Metal (loid) Exposure and Overweight and Obesity in 6–12-Year-Old Spanish Children
Exposure and Health
-
New analytical method for the determination of endocrine disruptors in human faeces using gas chromatography coupled to tandem mass spectrometry
Analytical and Bioanalytical Chemistry, Vol. 416, Núm. 4, pp. 1085-1099
2023
-
A Recommendation Ubiquitous System to Personalize Diet for Children with Obesity
Lecture Notes in Networks and Systems
-
Association of genetic polymorphisms in detoxifying systems and urinary metal(loid) levels with excess body weight among Spanish children: A proof-of-concept study
Science of the Total Environment, Vol. 873
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre las evidencias disponibles en relación a la potencial actividad obesogénica de determinados compuestos químicos que pueden estar presentes en los alimentos
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 37, pp. 11-87
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre los efectos del cambio climático en la alergia alimentaria
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 38, pp. 25-44
-
Levels of Bisphenol A and its analogs in nails, saliva, and urine of children: a case control study
Frontiers in Nutrition, Vol. 10
-
Presence of Parabens in Different Children Biological Matrices and Its Relationship with Body Mass Index
Nutrients, Vol. 15, Núm. 5
-
Presence of parabens in children's faeces. Optimization and validation of a new analytical method based on the use of ultrasound-assisted extraction and liquid chromatography-tandem mass spectrometry
Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, Vol. 225
-
Risk assessment of food contact materials
EFSA Journal, Vol. 21, Núm. S1
-
The Role of Endocrine Disrupting Chemicals in Gestation and Pregnancy Outcomes
Nutrients, Vol. 15, Núm. 21
2022
-
Association between dietary exposure to bisphenols and body mass index in Spanish schoolchildren
EFSA Journal, Vol. 20, Núm. S1
-
Effect of exposure to endocrine disrupting chemicals in obesity and neurodevelopment: The genetic and microbiota link
Science of the Total Environment, Vol. 852
-
Effects of genetic polymorphisms in body mass index according to dietary exposure to bisphenols and parabens
Chemosphere, Vol. 293
-
Improved method for the determination of endocrine-disrupting chemicals in urine of school-age children using microliquid–liquid extraction and UHPLC-MS/MS
Analytical and Bioanalytical Chemistry, Vol. 414, Núm. 22, pp. 6681-6694
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) en relación a la evaluación del riesgo de la ingesta inadecuada de minerales (metales) antioxidantes en complementos alimenticios que puede dar lugar a efectos prooxidantes: cobre, manganeso, selenio y zinc
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 85-111
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) en relación con el impacto de la discapacidad visual en los hábitos alimentarios y en el estado nutricional
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 35, pp. 11-36
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre el riesgo asociado al consumo de complementos alimenticios que contienen raíz/rizoma de Cimicifuga racemosa como ingrediente
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 35, pp. 91-113
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la prospección de peligros químicos de interés en seguridad alimentaria en España (2)
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 113-159
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre recomendaciones dietéticas sostenibles y recomendaciones de actividad física para la población española
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 11-70