JUAN
LLOPIS GONZÁLEZ
Investigador desde 2024
ELENA MARÍA
PLANELLS DEL POZO
CATEDRÁTICA DE UNIVERSIDAD
Publicaciones en las que colabora con ELENA MARÍA PLANELLS DEL POZO (30)
2010
-
Influence of low-protein dietetic foods consumption on quality of life and levels of B vitamins and homocysteine in patients with chronic renal failure
Nutricion Hospitalaria, Vol. 25, Núm. 2, pp. 238-244
2009
-
Assessment of iron and zinc intake and related biochemical parameters in an adult Mediterranean population from southern Spain: influence of lifestyle factors
Journal of Nutritional Biochemistry, Vol. 20, Núm. 2, pp. 125-131
2007
-
Experimental data on chronic magnesium deficiency
New Perspectives in Magnesium Research: Nutrition and Health (Springer London), pp. 104-116
-
Vitaminas B y homocisteína en la insuficiencia renal crónica
Nutricion Hospitalaria, Vol. 22, Núm. 6, pp. 661-671
2006
-
Factors influencing the intake and plasma levels of calcium, phosphorus and magnesium in southern Spain
European Journal of Nutrition, Vol. 45, Núm. 6, pp. 349-354
-
Oxidative stress is increased in critically ill patients according to antioxidant vitamins intake, independent of severity: A cohort study
Critical Care, Vol. 10, Núm. 5
-
Tumor-promoting activity of p-hydroxybenzenediazonium is accelerated in Mg-deficient rats
Chemico-Biological Interactions, Vol. 159, Núm. 3, pp. 186-195
2005
-
Valoración de la ingesta de nutrientes y energía en paciente crítico bajo terapia nutricional enteral
Nutricion Hospitalaria, Vol. 20, Núm. 2, pp. 110-114
2003
-
Assessment of thiamin (vitamin B1) and riboflavin (vitamin B2) status in an adult Mediterranean population
British Journal of Nutrition, Vol. 90, Núm. 3, pp. 661-666
-
Vitamins B6 and B12 and folate status in an adult mediterranean population
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 57, Núm. 6, pp. 777-785
2002
-
Jamón: Denominaciones de Origen
Alimentación, equipos y tecnología, Año 21, Núm. 167, pp. 71-76
2001
-
Alcohol consumption and academic performance in a population of Spanish high school students
Journal of Studies on Alcohol, Vol. 62, Núm. 6, pp. 741-744
-
El cacao como fuente de magnesio
Alimentación, equipos y tecnología, Año 20, Núm. 163, pp. 71-74
-
Estudio comparativo de la cantidad y la calidad de la grasa en distintas carnes de consumo habitual
Alimentación, equipos y tecnología, Año 20, Núm. 1, pp. 141-150
2000
-
Effect of magnesium deficiency on enterocyte Ca, Fe, Cu, Zn, Mn and Se content
Journal of Physiology and Biochemistry, Vol. 56, Núm. 3, pp. 217-222
-
Influence of magnesium deficiency on the bioavailability and tissue distribution of iron in the rat
Journal of Nutritional Biochemistry, Vol. 11, Núm. 2, pp. 103-108
-
Magnesio
Ars pharmaceutica, Vol. 41, Núm. 1, pp. 91-100
-
Origen de la deficiencia de magnesio en la población actual
Alimentación, equipos y tecnología, Año 19, Núm. 3, pp. 159-165
1999
-
Ability of a cocoa product to correct chronic Mg deficiency in rats
International Journal for Vitamin and Nutrition Research, Vol. 69, Núm. 1, pp. 52-60
-
Magnesium-Manganese Interactions Caused by Magnesium Deficiency in Rats
Journal of the American College of Nutrition, Vol. 18, Núm. 5, pp. 475-480