MARÍA DOLORES
YAGO TORREGROSA
PROFESORA TITULAR DE UNIVERSIDAD
Publicaciones (56) Publicaciones de MARÍA DOLORES YAGO TORREGROSA
2020
-
Effects of virgin olive oil on fatty acid composition of pancreatic cell membranes: Modulation of acinar cell function and signaling, and cell injury
Olives and Olive Oil in Health and Disease Prevention (Elsevier), pp. 569-580
-
Hydroxytyrosol: Features and impact on pancreatitis
Olives and Olive Oil in Health and Disease Prevention (Elsevier), pp. 581-591
-
Influence of olive oil on pancreatic, biliary, and gastric secretion: Role of gastrointestinal peptides
Olives and Olive Oil in Health and Disease Prevention (Elsevier), pp. 557-568
2014
-
Macronutrients, food intake and body weight; the role of fat
Nutricion hospitalaria, Vol. 31, Núm. 1, pp. 46-54
2012
-
Omega 3 polyunsaturated fatty acids and body weight
British Journal of Nutrition, Vol. 107, Núm. SUPPL. 2
2011
-
BIOrienta2.orientación a futuros farmacéuticos: La Investigación en biomedicina como carrera profesional
Univest 2011: III Congreso Internacional "La autogestión del aprendizaje" (Universitat de Girona = Universidad de Gerona)
-
The Gastrointestinal Tract
Nutrition and Metabolism: Second Edition (Wiley-Blackwell), pp. 205-246
2010
-
Effects of Olive Oil on Fatty Acid Composition of Pancreatic Cell Membranes: Modulation of Acinar Cell Function and Signaling
Olives and Olive Oil in Health and Disease Prevention (Elsevier Inc.), pp. 1185-1194
-
Evaluación nutricional del deportista. Diseño de dietas. Informática nutricional
Actividad física y salud (Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER)), pp. 441-454
-
Fisiología de la digestión
Tratado de nutrición (Editorial Médica Panamericana), pp. 171-202
-
Influence of Olive Oil on Pancreatic, Biliary and Gastric Secretion: Role of Gastrointestinal Peptides
Olives and Olive Oil in Health and Disease Prevention (Elsevier Inc.), pp. 1175-1183
-
Informática nutricional y sistemas de información y documentación en nutrición
Tratado de nutrición (Editorial Médica Panamericana), pp. 479-511
-
Métodos para la evaluación de la ingesta de alimentos
Tratado de nutrición (Editorial Médica Panamericana), pp. 585-612
-
Nutrición para la salud y la actividad física
Actividad física y salud (Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER)), pp. 421-440
-
Principios generales de nutrición
Actividad física y salud (Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER)), pp. 405-420
-
Tablas de composición de alimentos y bases de datos nutricionales
Tratado de nutrición (Editorial Médica Panamericana), pp. 613-638
2009
-
Building a unified Spanish food database according to EuroFIR specifications
Food Chemistry, Vol. 113, Núm. 3, pp. 784-788
-
Influence of dietary lipid composition on the pancreatic lipid profile
Agro Food Industry Hi-Tech, Vol. 20, Núm. 6, pp. 47-50
2008
-
Effects of IL-6 on amylase secretion and calcium signalling in pancreatic AR42J cells: Modulation by membrane fatty acid composition
Proceedings of the Nutrition Society
2007
-
Membrane lipid composition of pancreatic AR42J cells: Modification by exposure to different fatty acids
Experimental Biology and Medicine, Vol. 232, Núm. 4, pp. 532-541