ALEGRÍA
CARRASCO PANCORBO
CATEDRÁTICA DE UNIVERSIDAD
IRENE
SERRANO GARCÍA
Investigadora en el periodo 2020-2024
Publicaciones en las que colabora con IRENE SERRANO GARCÍA (13)
2024
2023
-
Assessing the RP-LC-MS-Based Metabolic Profile of Hass Avocados Marketed in Europe from Different Geographical Origins (Peru, Chile, and Spain) over the Whole Season
Plants, Vol. 12, Núm. 16
-
Characterization of the Metabolic Profile of Olive Tissues (Roots, Stems and Leaves): Relationship with Cultivars’ Resistance/Susceptibility to the Soil Fungus Verticillium dahliae
Antioxidants, Vol. 12, Núm. 12
-
Characterization of the Polar Profile of Bacon and Fuerte Avocado Fruits by Hydrophilic Interaction Liquid Chromatography-Mass Spectrometry: Distribution of Non-structural Carbohydrates, Quinic Acid, and Chlorogenic Acid between Seed, Mesocarp, and Exocarp at Different Ripening Stages
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 71, Núm. 14, pp. 5674-5685
-
Storage Stability of Arauco Virgin Olive Oil: Evolution of Its Quality Parameters and Phenolic and Triterpenic Compounds under Different Conservation Conditions
Plants, Vol. 12, Núm. 9
-
The roots of olive cultivars differing in tolerance to Verticillium dahliae show quantitative differences in phenolic and triterpenic profiles
Journal of Plant Interactions, Vol. 18, Núm. 1
2022
-
Fruit Phenolic and Triterpenic Composition of Progenies of Olea europaea subsp. cuspidata, an Interesting Phytochemical Source to Be Included in Olive Breeding Programs
Plants, Vol. 11, Núm. 14
-
Implementación del Aprendizaje Basado en Proyectos en la enseñanza de Química Analítica: Un caso práctico
Educar para transformar: Innovación pedagógica, calidad y TIC en contextos formativos (Dykinson), pp. 2836-2846
-
Prolonged on-tree maturation vs. cold storage of Hass avocado fruit: Changes in metabolites of bioactive interest at edible ripeness
Food Chemistry, Vol. 394
-
Singular Olive Oils from a Recently Discovered Spanish North‐Western Cultivar: An Exhaustive 3‐Year Study of Their Chemical Composition and In‐Vitro Antidiabetic Potential
Antioxidants, Vol. 11, Núm. 7
-
¿Cómo afrontar la enseñanza de la Calibración Metodológica en Química Analítica?: Visión compartida por distintas docentes del área
Educar para transformar: Innovación pedagógica, calidad y TIC en contextos formativos (Dykinson), pp. 2913-2920
2021
-
Searching for the perfect evaluation system: What are the mostsuitable assessment tools?
Actas del III Congreso Internacional de Innovación Docente e Investigación en Educación Superior: cambios en el proceso de enseñanza-aprendizaje de las Áreas del Conocimiento. 15-20 de noviembre de 2021
-
The teaching-learning process of the different types ofmethodological calibration in Analytical Chemistry: experiences of lecturers from two spanish universities
Actas del III Congreso Internacional de Innovación Docente e Investigación en Educación Superior: cambios en el proceso de enseñanza-aprendizaje de las Áreas del Conocimiento. 15-20 de noviembre de 2021