MERCEDES
SÁNCHEZ VIÑAS
Researcher in the period 1985-2011
Publications (34) MERCEDES SÁNCHEZ VIÑAS publications
2018
2015
-
Using the liquid-chromatographic-fingerprint of sterols fraction to discriminate virgin olive from other edible oils
Journal of Chromatography A, Vol. 1380, pp. 64-70
2014
-
Using offline HPLC-GC-FID 4-Desmethylsterols Concentration Profiles, Combined with Chemometric Tools, to Discriminate Different Vegetable Oils
Food Analytical Methods, Vol. 7, Núm. 4, pp. 912-925
2013
2010
-
Integración de distintos tipos de actuaciones en la formación del profesorado novel: mentorización, asesoramiento y entrenamiento
Formación inicial del profesorado universitario [Recurso electrónico] (Secretariado de Formación y Apoyo a la Calidad), pp. 153-162
-
Phytosterols in olive oil
Olive Oil and Health (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 309-350
2009
-
Habilidad, motivación y actitud: adquisición de recursos para una docencia activa en ciencias experimentales
Experiencias de mentorización a profesorado principiante en la Educación Superior [Recurso electrónico]: Actas Primeras Jornadas de Intercambio de Experiencias de Mentorización en la Educación Superior
2007
-
ANSUP 1.0: un ejemplo de aplicación de las tecnologías de la información y la comunicación en el estudio de técnicas analíticas
Macla: revista de la Sociedad Española de Mineralogía, Núm. 7, pp. 35-35
-
Fundamentos de la calibración y cuantificación en química analítica separativa
Homenaje al profesor don Fermín Capitán: Investigación actual de la Escuela Analítica de Granada (Editorial Universidad de Granada), pp. 707-738
-
Influencia del proceso de elaboración en la formación de aminas biógenas en cervezas
Homenaje al profesor don Fermín Capitán: Investigación actual de la Escuela Analítica de Granada (Editorial Universidad de Granada), pp. 367-380
-
Principles of analytical calibration/quantification for the separation sciences
Journal of Chromatography A, Vol. 1158, Núm. 1-2, pp. 33-46
2006
-
Innovación docente en química
M. Bagur
2005
-
Estimation of the uncertainty associated with the standard addition methodology when a matrix effect is detected
Talanta, Vol. 66, Núm. 5, pp. 1168-1174
2004
-
Estimation of the Main Sources of Uncertainty in Chromatographic Analysis: Determination of Biogenic Amines
LC-GC North America, Vol. 22, Núm. 2, pp. 150-164
2003
-
The influence of the brewing process on the formation of biogenic amines in beers
Analytical and Bioanalytical Chemistry, Vol. 376, Núm. 2, pp. 162-167
2002
-
A geometric approach to robustness testing in analytical HPLC
LC-GC North America, Vol. 20, Núm. 1, pp. 72-80
-
Characterization of selected Spanish table wine samples according to their biogenic amine content from liquid chromatographic determination
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 50, Núm. 16, pp. 4713-4717
-
Multivariate optimization of supported liquid membrane extraction of biogenic amines from wine samples prior to liquid chromatography determination as dabsyl derivatives
Journal of Separation Science, Vol. 25, Núm. 9, pp. 584-592
2001
-
Multivariate optimization of solvent extraction of Cd(II), Co(II), Cr(VI), Cu(II), Ni(II), Pb(II) and Zn(II) as dibenzyldithiocarbamates and detection by AAS
Journal of Analytical Atomic Spectrometry, Vol. 16, Núm. 6, pp. 638-642
-
Robustness study for the determination of biogenic amines by HPLC
Chromatographia, Vol. 53, Núm. 9-10, pp. 481-484