HERMINIA
LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA
Investigadora en el periodo 2022-2023
Publicaciones (92) Publicaciones de HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA
2023
-
Evaluación del impacto del ayuno en Ramadán en el estilo de vida y salud
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 29, Núm. 4
2019
-
Changes in the antioxidant properties of extra virgin olive oil after cooking typical mediterranean vegetables
Antioxidants, Vol. 8, Núm. 8
2018
2017
-
Increased Serum Al Levels in Hemodialysis Patients Kept Enhanced during a 2-Year Prospective Study
Biological Trace Element Research, Vol. 178, Núm. 1, pp. 7-13
-
Nutrición
Avicam
2016
-
Evaluación de Nutrire®: una herramienta on-line para realizar estudios de evaluación del estado nutricional
Ars pharmaceutica, Vol. 57, Núm. 1, pp. 37-41
2015
-
Effect of physical activity, nutritional education, and consumption of extra virgin olive oil on lipid, physiological, and anthropometric Profiles in a Pediatric Population
Journal of Physical Activity and Health, Vol. 12, Núm. 9, pp. 1245-1252
-
Microbiological characterization of Picholine variety olives and analysis of olive oil produced in traditional oil mills in Morocco
CyTA: Journal of food, Vol. 13, Núm. 1, pp. 107-115
-
Nuevas aplicaciones del programa de evaluación nutricional Nutrire® (PDI-12-73)
Innovación docente y buenas prácticas en la Universidad de Granada. (Editorial Universidad de Granada), pp. 229-241
-
Phenols and the antioxidant capacity of Mediterranean vegetables prepared with extra virgin olive oil using different domestic cooking techniques
Food Chemistry, Vol. 188, pp. 430-438
-
Titulación conjunta de grado en nutrición humana y dietética y ciencia y tecnología de los alimentos (PID 12-132)
Innovación docente y buenas prácticas en la Universidad de Granada. (Editorial Universidad de Granada), pp. 324-337
2014
-
Consumption of extra-virgin olive oil rich in phenolic compounds has beneficial antioxidant effects in healthy human adults
Journal of Functional Foods, Vol. 10, pp. 475-484
-
Effect of a school-intervention in a health related parameter on children
Handbook of Physical Education Research: Role of School Programs, Children's Attitudes and Health Implications (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 283-296
-
Estudio y seguimiento nutricional en una población de ancianos de un centro geriátrico
EJIHPE: European Journal of Investigation in Health, Psychology and Education, Vol. 4, Núm. 2, pp. 89-99
-
Evaluación del impacto del ayuno en Ramadán en el estilo de vida y salud
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 20, Núm. 4, pp. 137-144
-
Serum Zn levels and Cu/Zn ratios worsen in hemodialysis patients, implying increased cardiovascular risk: A 2-year longitudinal study
Biological Trace Element Research, Vol. 158, Núm. 2, pp. 129-135
-
Simulacro y representación de situaciones reales en el ámbito de la Nutrición (PID 10-12)
Innovación docente y buenas prácticas en la Universidad de Granada (Editorial Universidad de Granada), pp. 220-229
2013
-
Extra virgin olive oil (EVOO) consumption and antioxidant status in healthy institutionalized elderly humans
Archives of Gerontology and Geriatrics, Vol. 57, Núm. 2, pp. 234-242
-
Intervención nutricional desde la oficina de farmacia
Salud y cuidados en el envejecimiento (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 237-244