MARÍA CARMEN
LÓPEZ MARTÍNEZ
Investigadora en el periodo 1986-2008
HERMINIA
LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA
Investigadora en el periodo 2022-2023
Publicaciones en las que colabora con HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA (41)
2011
-
The influence of domestic culinary processes on the Trolox Equivalent Antioxidant Capacity of green tea infusions
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 24, Núm. 1, pp. 79-86
2010
-
Antioxidant Capacity of Blood after Extra Virgin Olive Oil Intake in Human Volunteers
Olives and Olive Oil in Health and Disease Prevention (Elsevier Inc.), pp. 915-923
-
Dialysability of magnesium and calcium from hospital duplicate meals: Influence exerted by other elements
Biological Trace Element Research, Vol. 133, Núm. 3, pp. 313-324
-
β-Carotene, squalene and waxes determined by chromatographic method in picual extra virgin olive oil obtained by a new cold extraction system
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 23, Núm. 7, pp. 671-676
2009
-
Iron dialyzability from hospital duplicate meals: Daily intake
Biological Trace Element Research, Vol. 130, Núm. 3, pp. 241-248
2008
-
Determination of daily dietary intake of chromium by duplicate diet sampling: In vitro availability study
Food Additives and Contaminants - Part A Chemistry, Analysis, Control, Exposure and Risk Assessment, Vol. 25, Núm. 5, pp. 604-610
-
Evolution of nutritional biochemical parameters in hemodialysis patients during a one-year follow-up period
Nutricion Hospitalaria, Vol. 23, Núm. 2, pp. 119-125
-
Resistance of hyperhomocysteinemia in renal patients to treatment with supra-physiological doses of parenteral folic acid
Nutricion Hospitalaria, Vol. 23, Núm. 3, pp. 268-276
2007
-
Different radical scavenging tests in virgin olive oil and their relation to the total phenol content
Analytica Chimica Acta, Vol. 593, Núm. 1, pp. 103-107
2006
-
Calcium and magnesium levels in agricultural soil and sewage sludge in an industrial area from southeastern Spain: Relationship with plant (Saccharum officinarum) disposition
Soil and Sediment Contamination, Vol. 15, Núm. 4, pp. 367-377
-
Evaluación nutricional de una población universitaria
Nutricion Hospitalaria, Vol. 21, Núm. 2, pp. 179-183
-
Evaluación nutricional de una población universitaria marroquí en el tiempo de Ramadán
Nutricion Hospitalaria, Vol. 21, Núm. 3, pp. 313-316
2005
-
Grasas y aceites
Tratado de nutrición (Acción médica), pp. 361-395
2002
-
Determinación de iones metálicos en vinos artesanales de la provincia de Granada
XXIII Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros: [celebradas en] Almendralejo del 7 al 11 de mayo de 2001
-
Determination of zinc levels in waters from southeastern Spain by electrothermal atomic absorption spectrometry: relationship with industrial activity
Water Research, Vol. 36, Núm. 7, pp. 1912-1916
2001
-
Cambios que sufren los parámetros físico-químicos de los vinos sobretablas sometidos a una técnica de envejecimiento acelerado en madera de roble
Alimentación, equipos y tecnología, Año 20, Núm. 164, pp. 45-56
-
Estudio de los parámetros físico-químicos de los vinos olorosos con Denominación de Origen Jérez-Xeres-Sherry
Alimentación, equipos y tecnología, Año 20, Núm. 156, pp. 107-116
2000
-
Caracterización de compuestos fenólicos por HPLC en vinos olorosos comerciales de Jerez-Xeres-Sherry
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 312, pp. 109-114
-
Comparación entre los parámetros físico-químicos de los vinos sometidos a una técnica de envejecimiento acelerado y los vinos olorosos comerciales
Alimentación, equipos y tecnología, Año 19, Núm. 9, pp. 117-128
-
Determination of lithium in human serum by electrothermal atomic absorption spectrometry
Journal of AOAC International, Vol. 83, Núm. 2, pp. 377-381