MARINA
VILLALÓN MIR
PROFESORA TITULAR DE UNIVERSIDAD
Publicaciones (58) Publicaciones de MARINA VILLALÓN MIR
2024
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A chemometric and sensory study of Spanish Red Wines labelled “Tempranillo Crianza 2010” with Protected Designation of Origin
Food Bioscience, Vol. 61
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Chronic melatonin treatment improves obesity by inducing uncoupling of skeletal muscle SERCA-SLN mediated by CaMKII/AMPK/PGC1α pathway and mitochondrial biogenesis in female and male Zücker diabetic fatty rats
Biomedicine and Pharmacotherapy, Vol. 172
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Corrigendum to “Chronic melatonin treatment improves obesity by inducing uncoupling of skeletal muscle SERCA-SLN mediated by CaMKII/AMPK/PGC1α pathway and mitochondrial biogenesis in female and male Zücker diabetic fatty rats” [Biomed. Pharmacother. 172 (2024) 116314] (Biomedicine & Pharmacotherapy (2024) 172, (S0753332224001951), (10.1016/j.biopha.2024.116314))
Biomedicine and Pharmacotherapy
2021
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Ca and mg concentrations in spices and growth of commonly sporulated and non-sporulated food-borne microorganisms according to marketing systems
Foods, Vol. 10, Núm. 5
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Melatonin improves levels of zn and cu in the muscle of diabetic obese rats
Pharmaceutics, Vol. 13, Núm. 10
2020
2019
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Changes in the antioxidant properties of extra virgin olive oil after cooking typical mediterranean vegetables
Antioxidants, Vol. 8, Núm. 8
2018
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Melatonin increases magnesium concentrations in white adipose tissue and pancreas of diabetic obese rats
Journal of Functional Foods, Vol. 48, pp. 167-172
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Serum zinc and copper concentrations and ratios in cirrhotic patients: Correlation with severity index
Nutricion Hospitalaria, Vol. 35, Núm. 3, pp. 627-632
2016
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Evaluación de Nutrire®: una herramienta on-line para realizar estudios de evaluación del estado nutricional
Ars pharmaceutica, Vol. 57, Núm. 1, pp. 37-41
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Tratado de higiene y seguridad alimentaria en restauración
Avicam
2015
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Microbiological characterization of Picholine variety olives and analysis of olive oil produced in traditional oil mills in Morocco
CyTA: Journal of food, Vol. 13, Núm. 1, pp. 107-115
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Nuevas aplicaciones del programa de evaluación nutricional Nutrire® (PDI-12-73)
Innovación docente y buenas prácticas en la Universidad de Granada.: Vol. 4 (Editorial Universidad de Granada), pp. 229-241
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Phenols and the antioxidant capacity of Mediterranean vegetables prepared with extra virgin olive oil using different domestic cooking techniques
Food Chemistry, Vol. 188, pp. 430-438
2012
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Alterations in picual extra virgin olive oils under different storage conditions
European Journal of Lipid Science and Technology, Vol. 114, Núm. 2, pp. 194-204
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Planificación del estudio de viabilidad en ciencia y tecnología de los alimentos. Coordinación de actividades multidisciplinares académicamente dirigidas (PID 08-64)
Innovación docente y buenas prácticas en la Universidad de Granada.: Vol. 1 (Editorial Universidad de Granada), pp. 321-330
2011
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The influence of domestic culinary processes on the Trolox Equivalent Antioxidant Capacity of green tea infusions
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 24, Núm. 1, pp. 79-86
2010
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El nuevo grado en farmacia ¿cubre las necesidades formativas en el ámbito de la nutrición?
Ars pharmaceutica, Vol. 51, Núm. 2, pp. 419-424
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Evolución de los parámetros corporales de una población de obesos sometidos a una intervención con dieta hipocalórica y educación nutricional
Ars pharmaceutica, Vol. 51, Núm. 3, pp. 845-849
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Higiene de los alimentos
Tratado de nutrición (Editorial Médica Panamericana), pp. 655-696